ANTEP FISTIĞI

Üretim Tekniği: Antepfıstığı 7.2˚C’nin altında çeşitlere göre değişmek üzere 600-1050 saat arasında soğuklama gereksinimi ister. Yeteri kadar düşük sıcaklık bulamadıklarında, gözler düzgün ve çok sayıda açılamamaktadır. Yaz aylarının sıcak, kurak ve uzun bir dönem almasını ister ve çeşitlere göre değişmek üzere 3200 gün ve 4200 gün toplam sıcaklık ister. Toprak yapısı olarak Antepfıstığı derin kumlu-tınlı bünyede ve kısmen kireç ihtiva eden topraklarda gelişmektedir. Yoğun yetiştiriciliğin yapıldığı bölgelerde yapılan çalışmalarda toprak yapısı %85 tınlı, tuzsuz, pH 8.1-8.7 arasında organik madde üst toprakta %1.4 ila 2.5 arasında toprak derinliği 8-10 arasında olduğu bitki besin maddelerinde N,P,Fe, Zn ve Mn’nin toprakta bitkinin kullanılacağı miktardan az ya da alınamayacak formda tutulduğu belirtilmektedir. Su ihtiyacı olarak 750mm 800mm arasında yıllık su tüketimi mevcuttur. Aşırı nem oranını sevmez.

COĞRAFİ İŞARET BİLGİLERİ

  • Coğrafi İşaretin Türü :MENŞE
  • Dosya Numarası :C97/001
  • Başvuru Tarihi :18.09.1997
  • Tescil Numarası : 27
  • Tescil Tarihi : 22.04.2000
  • Ürün Grubu : Fıstık
  • İl : Gaziantep
  • Başvuru Yapan/Tescil Ettiren : Gaziantep Ticaret Odası
  • Durum : Tescilli
  • Adres :İstasyon Cad. Ticaret Sarayı K:2